Лісники допустили незаконну вирубку 400 дубів та 240 сосен і можуть сісти на п’ять років

Фото: besplatka.ua

У Харківській області трьом майстрам лісу повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка призвела до незаконної вирубки дерев і значних збитків державі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру у службовій недбалості трьом майстрам лісу, які допустили незаконну вирубку дерев на ввіреній їм території (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що з 2018 по 2019 рр. на території Наталінського, Зачепилівського та Старовірівського лісництв ДП «Красноградський лісгосп» здійснювалась незаконна порубка дерев.

Загальна сума збитків, завданих державі через вирубку понад 620 дерев, складає понад 5,2 млн грн.

«Внаслідок «неуважності» 29-річного і 36-річного майстрів лісу та 46-річного виконуючого обов’язки майстра лісу зрубано понад 400 дубів і понад 240 сосен», – розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов.

Трьом вказаним чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, — неналежне виконання службовою особою службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади вказаних осіб.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, двоє майстрів лісу “не помітили” порубку понад 750 дерев.